Loopmaster

Jonny Smokes – BIO

Jonny Smokes. Zijn roots liggen in Amerika, maar zijn hart is hier in Nederland: Hij voelt zich hier meer thuis dan waar ook ter wereld.

One-man-band 
Jonny Smokes is een ware ‘looping sampling master’. Met behulp van een indrukwekkende set pedalen creëert hij in mum van tijd de sound van een gehele band. Met zijn enthousiasme, grote passie voor muziek en veelzijdigheid maakt hij van ieder optreden een feest.

Repertoire 
Jonny speelt ruim 300 covers! Vele top-2000 hits van onder andere van The Beatles, Nirvana, Prince, Justin Timberlake, Jason Mraz, Jack Johnson, U2 en vele andere artiesten. Van ‘Piano man’ tot ‘Can’t stop the feeling’, van ‘Country Roads’ tot ‘Purple Rain’, van ‘With or without you’ tot ‘Banana pancakes’: Zijn volledige setlist is te vinden op deze website.

The Ed Sheeran Tribute
The Ed Sheeran Tribute is een eerbetoon aan Ed Sheeran. Jonny Smokes creëert met zijn loopstation, gitaren en keyboard de sfeer en de sound zoals Ed Sheeran dat zelf zou doen. Het coveren van Ed Sheeran lijkt misschien een onmogelijke taak, maar met The Ed Sheeran Tribute bewijst Jonny Smokes het tegenovergestelde. Hij speelt alle grote hits van Ed Sheeran; van “Shape of you” en “I don’t care” tot de klassiekers als “A-team” en “Thinking out Loud”.

Singer-songwriter 
Het laatste album van Jonny Smokes heet ‘Reflections’. Alle nummers zijn door hem geschreven en gecomponeerd. Op het album hoor je alleen Jonny. Zang, basgitaar, gitaar, keyboard en drums: de multi-muzikale Jonny neemt alle instrumenten en zang voor zijn rekening. Een indrukwekkende prestatie! ‘Reflections’ en zijn vorige albums zijn uiteraard te beluisteren op Jonny op Spotify.

Collaborations 
Jonny werkt samen met meerdere Nederlands muzikanten, waaronder  Jennifer Ewbank (bekend van The Voice of Holland).